det här är vad alla har sagt om mig, håll dig borta från elden, gå inte ute, bär alltid mössa, klä in dig i wellpap, för du kommer skadas, ge dig aldrig hän, du har så veka leder, du kommer skrapa dina knän.

Även fast det bara var ett halvår sen, känns det som en evighet. Idag tog jag på mig mina gamla favoritjeans igen. Gjorde att min dag blev något bättre. Sov gott i 10-11 timmar inatt, det gjorde susen på min förkylning och mår 50% bättre nu. Har varit en effektiv dag. Skrivit 2 artiklar i skoltidningen (+ 4 Utkast) och Beställt studenmössa. Nu ska jag köra till Ica och köpa choklad som jag ska gotta mig med ikväll. Ska skriva ett utkast på ett hyllningstal till Annika Norlin sen ha lite mystime med en fet dusch, raka benen, färga ögonbrynen+fransarna, dricka té och kolla true blood. Puss.

Min absolut mesta fullfjädrande drog just nu. True Blood. Säsong Ett, Två och Tre.

Igår: En sittandes Jazzlektion, Ikea, Daisy's, True Blood.
Idag: Historia, Religion, Myshåltimme, Svenska C, Öppet hus= 2 nunneföreställningar, Donken.

Det är okej att inte vara Okej.


Silly Girl.

Hemma! Premiären gjord! Satan så skönt att den här helgen är över! Satans så trött jag är! Det gick helt okej på föreställningen, hostar och äcklar mig som en dåre bara. Taggad till nästa helg, då ska jag köra fulltfulltfullt ut och kunna sjunga utav hjärtekraft. Första advent idag också. Har haft riktigt mysig stämning och förtärt lussebullar, glögg, julmust och godis. Nu ska jag hoppa in i duschen och tvätta ur mina äckliga hårsprays-lockar och mitt silly girls-smink. Puss.

Alvik.

Chillar hos Philip. Sitter i hans onepiece, spelar Zelda på nintendo, äter mackor med mjukost och gnäller över hur ont vi har i våra kroppar. Fett. 14 timmar på teatern idag, inte illa, inte illa. Känns helt sjukt att det är premiär imorgon(!!). Vi ska snart mysa ner oss till en film och somna tryggt. Puss.

En sjuk fredag.

Stannade hemma idag. sov till 2. Vid 3 skjutsade jag upp Kevin till Huddinge till hans träning. Köpte ett par fula karaktärsskor och lite ditten och datten till föreställningarna som stundar. Åkte hem med Kevin igen till mamma och käkade lite tacos. Nu har jag beställt ett halsband och packat inför imorgon. Blir en helhelg på teatern även denna helg. Puss.

Marabou, Julmust.

Har mått bajsdåligt idag. Sjuk typ. När jag kom hem tog jag i allafall bilen(!) och åkte och handlade. Jag och pappa team:ade ihop lax, potatis och äggsås och nu har vi kollat på Grimm och käkat choklad och julmust. Fett! Nu ska jag diska och hänga tvätt, bara för att jag är underbar dotter. Sen dö framför en film.

Jag och 118 till gillar att jag har fått körkort.

Jag har körkort. Jag har körkort. Jag har körkort. Jag har körkort. Jag har körkort. Jag har körkort.
Därför kommer det att kännas lite extra fett att ta bilen till bussen imorgon.

Josefin Lundin, Kulturama Gymnasium, Musikal, År 3. Intervju för marknadsföring av Kulturama.

Vad tänker du spontant på när du tänker på Kulturama?
Det känns lite som att komma hem! Man saknar både klass och skola på helgerna, så det är en väldigt positiv känsla att komma hit. Jag bor i Trosa och pendlar hit varje dag, en och en halvtimme, men det känns ännu så länge som att det verkligen är värt det!

Hur kom det sig att du sökte till Kulturama?
Jag gick i musikklass och kände att jag ville fortsätta med musiken på något sätt i gymnasiet. En kompis syster gick här på Kulturama, så jag kom hit för att kolla in skolan. Egentligen var det inte helt naturligt för mig att söka till musikal, det var något av en vild chansning för jag hade varken dansat eller spelat teater. Det var tufft det första året och jag fick verkligen kämpa eftersom alla andra hade dansat och spelat teater, men det har gått bra! Lärarna är ett verkligt stort stöd - de är helt enkelt out standing! Alla vet att vi inom musikal verkligen ser upp till våra lärare och känner att de verkligen tar hand om oss och bryr sig.

Hur jobbar lärarna med er elever?
De bygger mycket på att skapa förtroende, gruppkänsla. Att vi ska tro på oss själva och känna att vi räcker till. Lärarna i de teoretiska ämnena visar stor förståelse för att vi har estetiska ämnen och det t ex innebär att vi måste äta matsäck under lektionen för att vi har haft dansklass innan och så. De estetiska ämnena ger också ett sug som räcker till även för de teoretiska. Jag menar, om man t ex har en danslektion och så en teorilektion och därefter en sånglektion, så spelar det liksom ingen roll med den där teorilektionen - suget hänger kvar och så gör man allting av bara farten!

Vad är det som du tycker är så roligt med musikal?
Det är nog att det är lite "töntigt", lite Disney-aktigt, lite för mycket av allt! Det är det som gör det så kul, tycker jag, och naturligtvis också att det är så komplett. Man får ju uttrycka sig i alla formerna samtidigt - dans, teater och sång.

Vad drömmer du om att göra efter skolan?
Den stora drömmen är förstås att bli musikalartist, men jag kan tänka mig att göra vad som helst inom musik. Jag tycker att det verkar väldigt roligt att undervisa i sång t ex. Men musikalartist är målet just nu!

Jag tror på musikal. Visst finns det perioder när jag har tyckt mer om dansen eller sången, men de här åren på Kulturama har fått mig att verkligen tro på musikal som en konstnärlig form som passar mig!

Hur har du utvecklats under de här åren på Kulturama?
Jag har utvecklats otroligt mycket. Det känns nästan som att jag inte kunde nånting när jag kom hit. Men det är också helt sjukt att tänka på hur mycket Kulturama har gjort för mitt självförtroende! Vi pratar mycket om det i klassen - hur mycket Kulturama gör att man utvecklas som människa. Så det är inte bara allt jag har lärt mig inom sång, dans och teater - det är allt det andra också som Kulturama har gett mig som människa.

Hur arbetar man med en musikal?
Det är lite problematiskt med musikal. Först lär vi ju oss varje del - sången, dansen, teatern, varje form för sig. Men sen kommer det allra svåraste - att sätta ihop de här tre till något bra. Jag är inte säker på att alla förstår hur svårt det faktiskt är. När vi arbetar fram musikalen lär vi oss att vi alltid utgå från oss själva, det jobbar vi mycket med för att komma in i våra roller, "hur skulle jag själv känna i den och den situationen?" - vi får lära oss att plocka fram våra egna känslor hela tiden för då blir det äkta och i längden bäst.


I stora drag. Mer specifikt senare. Kanske runt första Advent.

Iphone 4s.
Allt typ ifrån American Apparel.
Jeffrey Campbell Lita.
Pengar till London.
Make up store presentkort.
Feta hörlurar.

Lyssnar på AC/DC och känner mig allmänt cool, för att jag har numera körkort. Fett va?


En dimmig förmiddag på edanöbron.

Har haft en djävulsk morgon. Började med att jag inte kunde sova lungt pågrund utav min jävla hosta. vaknade runt 5-6 pågrund utav mensvärk, helt genomsvettig. Det gjorde så fruktansvärt ont. Försökte göra något som skulle hjälpa, men det var svårt att bara svälja tabletter på grund utav mitt illamående. Jag var helt säker på att jag skulle spy så jag somnade på badrumsgolvet i några timmar. Typiskt att det ska hända just idag. Teoriprov och Skrillex. Bajs. Nu ska jag packa och förbereda mig. 12.35 åker jag emot stockholm.

Som alltid. Som sagt. Som förut.

Det här går inte så bra för mig. Har alltid varit en duktig bloggflicka. Men har verkligen zero tid just nu. Har spenderat totalt 24 timmar på teatern lördag + söndag. Helt Jävla Slut. I fredags kom Linn, Nadia, Gutta och Mikey till trosan och vi mös med tacos och 1,25 kilo godis. Fett. Saknat dom! I lördagskväll sov jag och Foffi hos Leon och Ylvis Pylvis. Vi såg Legally blonde musikalen, käkade candy och snackade tjejsnack. Det var också jävligt fett. Missade sista bussen hem idag pågrund utav ett väldigt utdraget genrep (1 vecka tills premiär!!), så jag åkte till södertälje där pappa kom och hämtade upp mig, sen körde jag hem, och det gick ju galant! Uppkörning på onsdag och skrivning imorgon! dör! PUss.

22.32

Har haft 2 mysiga dagar. igår var bara allmänt fett. Idag - 1 lektion + dans 3s solokväll, asnaaajs! nu ligger jag hemma hos min bästa philip. puss

Pluggar på om Judarna. Kevin ligger på operationsbordet. Lyssnar på Sia. Funderar på att baka.


18 års middag + utgång.

såg ut lite såhär i lördags. Då vi firade felli som fyllde 18!! Först med middag hemma hos flickebarnet med 20 andra tjejer. Sen utgång på Aveny! Jävligt fett! Tröjan är från fashion against aids, och mina nya byxor från AA.

Puss.

Det är ganska mycket nu. Håller på med körkortet (har uppkörning om 10 dagar!!!), pluggar tusan (3 prov den här veckan + inlämning), Skönheten&odjuret (massa dans, massa sång att repa), skolans musikal, och nu har jag även blivit chefredaktör för vår skoltidning. puh. har förövrigt haft ännu en fet helg. berättar mer snart!

Bajs.

Min finaste lilla söta lillebror bröt armen/handleden idag. Han ägde sönder på en hockeymatch och motståndarlaget var sugiga förlorare så en kille högg med klubban rätt över handleden så den gick av. Min Lilla Kevin. ♥

Rycker upp mig. Åker till Amanda på middag med Calle och Linnea.


Jag, Josefin Kristina Lundin, svär att aldrig klippa mitt hår igen. Åtminstonde inte klippa upp det, blööö. Puss.


Att hata en person bara för dennas slumpmässiga handlingar. Att älska en person bara för dennas yttre.

Fet dag. Stan med Bästa Joss före skolan. Gick runt och fnissade mest. Hon är fin hon. Min Josefin utan e, precis som jag. Åkte till skolan och hade en koreografiklass + 40 minuters projekttid. Åkte hem med Madde, lika mysigt som alltid! Sen har jag mest pratat i telefon hela kvällen (saknar mina flenare!) och snackat engelska i flera timmar med en sovgäst. Nu ligger jag i sängen och lyssnar på Sia (Sia – Clap Your Hands). Tänker på morgondagen. Favoritdagen. Sång, historia, sång. Kommer bli fett.

Blandad Tisdag i alla en människas olika sinnestämningar och utlopp.

Jag längtar tills premiären 27 November av skönheten och odjuret. Jag längtar till Skrillex 21 November. Jag längtar tills Julafton. Jag längtar tills 30 December då jag far iväg till London med Philip och Felicia. Jag längtar tills vårterminen. Jag längtar tills 12 Juni, STUDENTEN!
godnatt.

http://skonhetenochodjuret.com - Boka biljetter för fan.


(http://open.spotify.com/track/18cST7DK31Ab2rTH1POP6A) En alldeles lagom fet utgång i fredags trots en helvecka på Farsta teater och tidiga mornar.


Precis i rätt tid. Kan du läsa mina tankar?


Be my friend. Hold me, wrap me up. Unfold me. I am small, I'm needy. Warm me up. And Breathe me.


Allting handlar bara om min egna balans.

Efter många timmars överväganden att ge upp och bara ligga och låta livet gå utför -kom jag på att det är inte den jag är. Jag är en stark person som klarar det mesta. Så nu lyssnar jag på bulletproof, pluggar, äter digestivekex med smör&ost och kommer sakta men säkert tillbaka till mitt 'jag skiter i' beteende. Livet löser sig alltid. Jag känner mig själv. Om jag inte lyckas övervinna mina känslor, får jag lära mig att leva med dem.

3 minuter och 23 sekunder.

Några få, framklämda tårar. Såna där sällsynta, som har en extra liten glans, lite mer känsla. Såna som bränner på huden ända in i hjärtat, där de från början hade sin rot. Som ett kretslopp faller de nerför mina varmblossiga kinder.
3 minuter och 23 sekunder känns som 10 sekunder. Jag kan egentligen inte definera smärtan, hur den känns eller vart den sitter. Det enda jag känner är trycket innanför bröstkorgen som bara vill komma ut.
3 minuter och 23 sekunder till.
Jag kommer aldrig komma undan. Jag kommer aldrig riktigt klara det. Det kommer aldrig sluta göra ont.

RSS 2.0